»

Saturday, 9 October 2010

pertama kali aku cuci baju dgn mesin basuh..haha..




pada hujung minggu camni aku selalu basuh baju dengan air tangan aku sendiri tapi lama kelamaan jari jemari aku mulai longlai untuk menyudahkan nya..aku tengok semua housemate aku kebanyakkan nya dah seringkali juga menghantar baju2 diorang kat laundry shop..aku pun dah start gatai2 tangan sepakat malas basuh baju sendiri..haha..aku pun ikut
diorang pergi lanudry shop dekat dengan indera mahkota 2..layan diri jugak tu lobi shop..huhu..inilah kedai
nya...

first time jugak aku basuh dengan washing machine ni..kalu dok kt umah famili tu selalu dok tgk je mak wt sendiri..tapi best jugak maen2 dgn washing machine ni..de gak boring nye bile nk tggu siap basuh skali dgn mengeringkan baju semua yang sudah berkelompok bagai bukit bukau nye ..biasalah sekarang ni aku selalu dok mengumpul baju yang boleh dijadikan token kalu nk amen sesuatu game tu..haha..banyak nya..



aku pergi dengan housemate aku iaitu paan,wan dengan mizi..juz yg basuh baju aku,paan dgn wan saja..laundry shop ni kira murah jugkalh kalu nk dibandingkan dengan kedai dobi yang biasa..kalu hanta kt lobi bunga raya kt taman polo tu dah maen berkilo2 lak..huhu..de yang mencecah sampai rm 8 sekurang-kurangnya..tapi kalu lanudy shop yang layan diri ni jimat skit lah..de dalam rm 5 jugak..dia gunakan duit syiling 50 sen dan 20 sen...bagus juga services kedai ni..huhu..



2 Romen:

Pul Anak Emak ;p said...

siyes ah ni, mak ai rjin t0l bsh gne tgan ea... bgus2

Hafiszi Isa said...

haha..betolo lah..ak dlu basuh bju gne tgn je..haha..bru skunk gune washing machine..tidak pcaya wo00..haha