»

Friday, 17 September 2010

Bakar satay weii..




lepas selang beberapa hari raya...dalam hari raya yang ketiga camtu lah..famili aku bercadang nak wt BBQ ..makan satay..adik gan ayah aku pergi cari kayu nk wt arang..buat BBQ ni kt blakang umah aku je..wt satay daging ayam..pastu panggang sikit daging burger yang ada dalam peti sejuk tu...aktiviti bakar membakar ini dilaksanakan pada sebelah petang...bermula pada jam 3-4 lebih camtu..lama gak nak tggu kayu jadi arang..kemudian itu,letak lah bara yang ada..bakar lah sikit demi sedikit satay yang telah disiap daging dicucuk lidi2 yang sedia ada..







5 Romen:

::FAIZ FARISH:: said...

i like sate....

Hafiszi Isa said...

huhu...jemput2 lah dtg ke rumah utk makan sate ni.. ;)

Mir Kalista said...

I suka BBQ party.

By the way, lagu dalam blog tu tajuk dia Years From Now by Aizat. Ni lagu dia yang latest and I like it too ;)

i'm shin... i'm inesen said...

apa yg sedapnya satay ek.. ngee.. kalo makan satay.. shin suka makan dia nyer timun, ketupat, bawang.. cecah kuah satay..

Hafiszi Isa said...

sedap bc0z dier makanan lah..huhu..sume makanan sedap tpi yg non halal xyah mam taw.. huhu